En
sembla ben xocant que la OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana reduir
el consum de grasas
"trans", sucres i sodi, per evitar l'obesitat, enfermetats
com la diabetis, l'hipertensió, etc..
En
canvi quan vaig al supermercat i observo les etiquetes d'alguns productes
alimentaris, en dono compte de la creixent quantitat dels components esmentats
que contenen, els quals si el consum es elevat poden afectar greument a la
salut.
Posem
alguns exemples:
Els
cereals de l'esmorzar, els sucs, snacks, fruites deshidratades i gelats,
contenen un alt nivell de sucres refinats.
Tambè
els formatges crema contenen un alt index de grasas saturadas.
Per
últim els productes en pols ja siguin dolços o salats, els formatges, les
maioneses, patès, sospes i begudes refrescants en sobre, contenen elevades quantitats
de sodi.
La majoria de xocolates, contenen grans quantitats de grases "trans"
Per
tot això, sería recomenable no abusar de tots els aliments descrits.
Seria
bó que les autoritats proposin a les empreses fabricants i comercialitzadores
que senyalesin els emboltoris amb algun tipus d'avis que indiqui que el consum
desmesurat d'aquets aliments poden provocar series alteracions a la salut i
sobre tot s'hauria de posar mès ènfasi en el seu consum per part dels menors de
12 anys.
Hola Josep es molt interessant tot això que has escrit i cal tenir-ho en compte
ResponderEliminarMª Teresa Garcia des de Sabadell