sábado, 28 de abril de 2012

GRASAS “TRANS”, SUCRES i SODI - OBESITAT, DIABETES i HIPERTENSIÓ



En sembla ben xocant que la OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana reduir el consum de grasas "trans", sucres i sodi, per evitar l'obesitat, enfermetats com la diabetis, l'hipertensió, etc..


En canvi quan vaig al supermercat i observo les etiquetes d'alguns productes alimentaris, en dono compte de la creixent quantitat dels components esmentats que contenen, els quals si el consum es elevat poden afectar greument a la salut.

Posem alguns exemples:

Els cereals de l'esmorzar, els sucs, snacks, fruites deshidratades i gelats, contenen un alt nivell de sucres refinats.

Les hamburgueses superen els nivells recomanables de sodi i grasas de tots tipus.

Tambè els formatges crema contenen un alt index de grasas saturadas.

Per últim els productes en pols ja siguin dolços o salats, els formatges, les maioneses, patès, sospes i begudes refrescants en sobre, contenen elevades quantitats de sodi.

La majoria de xocolates, contenen grans quantitats de grases "trans"

,

Per tot això, sería recomenable no abusar de tots els aliments descrits.

Seria bó que les autoritats proposin a les empreses fabricants i comercialitzadores que senyalesin els emboltoris amb algun tipus d'avis que indiqui que el consum desmesurat d'aquets aliments poden provocar series alteracions a la salut i sobre tot s'hauria de posar mès ènfasi en el seu consum per part dels menors de 12 anys.