sábado, 7 de enero de 2012

SOLUCIÓ A L'ATUR

En un dels típics dinars d'empresa al que vaig assistir, prèvies les festes de Nadal. Va sorgir un ampli debat sobre l'atur i les seves solucions. Cadascú hi va dir la seva i sense entrar en qui té la raó, exposaré a continuació quina va ser la meva exposició.
Si preguntessim a l'empresariat, si estarien disposats a llogar un treballador (sense precisar el loc de treball o l'ocupació) amb un cost total de d'uns 500€, tothom va assegurar-me que la resposta seria del tot afirmativa, però com ??. Hi aquí a grans trets està la solució: Un aturat cobra directament un subsidi de l'Estat i la seva seguretat social, també va a càrrec de l'Estat, en termes generals. El que es tracte es de que l'Estat continui, però mitjançan l'empresari que hi hauria d'afegir un complement, segons la categoria del lloc de treball i quan a l'empleat se li acabi la prestació, l'empresari li haurà de fer un contracte en condicions normals, d'una durada mínima igual a l'anterior. Aquest supost sería tant per aturats de llarga duració com per joves aturats ja sigui perquè cerquen la primera feina o perquè s'han quedat a l'atur.
Simplement sense tocar gairebé res, es lograría frenar les xifres de l'atur i rebaixar-les, que hauria de ser el primer objectiu del Govern.
Per altre banda l'empresariat obtindria ma d'obra barata, al menys a curt termini, i podria abaratir els preus dels seus productes o serveis, amb el que conseguiria incrementar les vendes i competir millor en els mercats exteriors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario